Anunturi Imobiliare Prima Casa 2017

Din 4 ianuarie pot fi depuse dosarele pentru programul Prima Casa 2016 . Deși fondurile disponibile sunt înjumătățite față de anul trecut, numărul clienților este în creștere. 

Programul Prima Casa 2016 , prin care statul garantează creditele imobiliare pentru achiziționarea unei locuințe, este considerat de succes și a fost prelungit pentru anul 2016. Suma acordată pentru acest an – 1,5 miliarde lei – este, totuși, la jumătate față de cea din 2015.

Principalul atu al programului Programul Prima Casa 2016 rămâne, şi în acest an, avansul foarte scăzut.

Diferenţa dintre un credit ipotecar standard în lei şi unul Prima Casă e dată doar de avans –  la Prima Casă este doar de 5%, în vreme ce la creditul ipotecar standard este de 15%.

Valoarea medie a unui împrumut luat prin programul Prima Casă este de 38.000 de euro. În cazul băncilor mari, jumătate din creditele acordate sunt prin programul Prima Casă.

O parte din plafon este susținută de vechii clienți ai programului, prin ratele pe care le-au plătit. Din totalul de 1,5 miliarde de lei, 200 de milioane provin din rambursările creditelor anterioare. Cu alte cuvinte, ratele plătite de clienții vechi ai programului Prima Casă susțin împrumuturile noilor clienți, ceea ce deservește scopul inițial al programului.

Din 2009 până acum, prin Prima Casă au fost cumpărate 166.000 de locuinţe, în valoare de 13,9 miliarde lei

Dezvoltatorul Imobiliar accepta creditare Prima Casa 2016 sau Ipotecar.

Avantajele cumpararii direct de la Dezvoltator sunt acelea ca nu se vor plati comisioane, dobanzi, etc..

 

sursa : magazinuldecase.ro